Onsdag 29/9 - 10

Amos är min nya vän som jag hämtade i söndags. Till en början har jag honom på prov i en månad för att se hur det går. Här kommer jag att skriva vad och när vi tränar, hur det går, hur han sköter sig m.m.

När han först kom hem så va han jätte stressad och var mest överallt och ingenstans.. vi tog en promenad, då lungnade han ner sig lite grann men va fortfarande jätte stressad.

Måndag - På morgonen efter så åkte vi ut till skolan.. samma sak här, han va jätte stressad men det är ju kanske inte så konstigt med tanke på att allt är nytt och det är ganska mycket som händer här ute. Så jag skippade första lektionen så han fick vänja sig lite vid rummet, tog även en promenad och till slut så lungnade han ner sig lite grann. Jag testade även att lämna han på rummer i ca en halvtimme medans jag åt lunch för att kolla vad han gjorde. Han skötte sig exemplariskt. Han hade inte skällt nånting (min kompis va i huset som lite undercover), han hade inte rivit/bitit sönder nånting så det va ju jätte bra. Efter lunchen så va det hundträning som stod på schemat. Vi möts alltid i klassrummet i början på lektionen och det va väl ca 20 hundar och kanske 25 människor och han va även här jätte duktig satt/låg bara brevid mig hela tiden. Väl ute i skogen skulle vi köra personspår, det gick väl sådär i början :P Han tyckte att det va mycket smartare och roligare att springa runt hela skogen och leta istället för att spåra, men när vi istället bromsade upp honom lite så satte han ner nosen och började spåra på riktigt :P Och då va han jätte duktig.

Efter skolan va det dags att träffa lite nya kompisar. Blev en promenad med mina två kompisar och deras tre hundar, en cane corso hane, en schäfer tik och en blandras hane-border collie/tervuren. Det gick hur bra som helst.

På kvällen gick vi en promenad själva så han fick lungna ner sig lite.. och det gjorde han kan jag säga, han va helt slut efter träning och alla nya intryck.

Tisdag - Gick vi en ganska lång promenad på morgonen och så fick han springa lös hela vägen. Han va fortfarande ganska trött så han va hyfsat lungn. Jätte snäll, kom när jag ropade, varje gång. Höll sog nära m.m.

Sen fick han följa med till stallet då jag hade lektion där, det tyckte han va jätte kul!

På lunchen blev det bara en liten kortis promenad.

Efter skolan så fick han träffa ännu en ny väl... Lady, en blandning mellan vit hederhund och labrador. Även detta hundmöte gick hur bra som helst.

Sen va det bara en lungn stund med lite mys och sen va det igång igen. Vi skulle gå på promenad med massa nya kompisar igen. Denna gång va det en blandras hane som e diverse olika raser, en liten sheltie tik, en pomerenian hane och en blandras tik. Vi gick en bit mot skogen och släppte dom på en åker, det gick undan kan jag säga. Blev en lång "promenad". Efter det va han verkligen helt död.. han bara låg på golver och rörde sig inte ur fläcken. Det va ganska skönt faktiskt för jag va också skit trött :P

Under dagen har jag även klickat in honom, lärt honom "andra" (när jag säger tassen så tar han upp vänster tass och när jag säger andra så tar han upp höger tass), klippt klorna och "snott" hans mat. Allt gick bra där också. Låg helt stilla när jag klippte klorna, kollade bara på mig när jag tog maten och fattade snappt när jag klickade in honom och lärde han "andra".

På kvällen blev det bara en lungn promenad själva.

Onsdag - Blev en snabbis runda på morgonen.

På schemat idag stod det hundträning hela förmiddagen. Först så fick han leka av sig lite med en pytteliten blandras tik som heter Tindra, dom älskade varandra. Efter det körde vi lite agillity, det gick bra när jag pushade honom lite så han fick lite självförtroende. Testade hopp, olika tunnlar, A-hindret, slalom och vippbrädan och han gjorde allting! Efter det körde vi lite freestyle. Testade snurra, spinn, sitt fint, stegra, backa och igenom (slalom mellan benen) även det gick jätte bra.. han är väldigt lättlärd, det märker man! :P

Och nu är det lunch och jag sitter bara och bloggar innan jag ska gå och äta, skriver resten av dagen ikväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0